duo_jupiter_800.jpg


Duo Jupiter spiller på brygga

Stian Aase og Lars Røyseng utgjør "Duo Jupiter". De er blant de fremste utøverne på trekkspill her i landet. Lørdag 13. juni kl. 12-14 spiller de på fisketorget i Fredrikstad når Fredrikstad Trekkspillklubb arrangerer "Trekkspillets dag" for 15. gang.

I tillegg til Duo Jupiter, deltar kulturskolens trekkspillelever "Trekkspirene" under ledelse av Stian Aase, Per Grimstads orkester med Marianne Husvik, Halden Trekkspillklubb og arrangøren Fredrikstad Trekkspillklubb.

- Dette betyr et svært variert program med noe for enhver smak - framført av unge og godt voksne trekkspillere. Foruten variert underholdningsmusikk på trekkspill, blir det også allsang når Per Grimstads orkester med Marianne Husvik spiller opp, sier leder i Fredrikstad Trekkspillklubb, Nils Kåre Nesvold.

 

Duo Jupiter

Lars Røyseng og Stian Aase startet sitt samarbeid under studietiden ved Norges Musikkhøgskole i Oslo. Senere har samarbeidet og samspillet utviklet seg

Røyseng og Aase har de siste årene turnert i store deler av Norge og blant annet gjennomført over 300 skolekonserter i Rikskonsertenes regi. Duoen har også holdt konserter i Bulgaria, Island, Italia, Sverige, Tsjekkia og Tyskland. Her hjemme har de to blitt kjente navn med konserter og opptredener i mange anledninger over hele landet.

To ganger har duoen vært prisvinnere i den internasjonale trekkspillkonkurransen i Castelfidardo i Italia. I tillegg har Røyseng og Aase vunnet tre Norgesmesterskapstitler.
Høsten 2006 spilte dueoen i programserien Kjempesjansen på NRK1. Nær en million seere så programmet, og duoen har høstet mange lovord for framførelsen og for god markedsføring av instrumentet.
Arrangementet er støttet av "Fond for lyd og bilde". [Les mer om Duo Jupiter]

 

halden_trekkspillklubb_800.jpg

Halden Trekkspilllubb

Halden Trekkspillklubb er blant deltakerne på Trekkspillets dag 13. juni. Klubben har nylig feiret 50-årsjubileum med ulike aktiviteter og arrangementer. Klubben har om lag 20 medlemmer, og de spiller varieret dansemusikk og underholdningsmusikk. Klubben har flere ganger kvalifisert seg til NM på trekkspill. [Les mer om Halden Trekkspillklubb].


Program for dagen

Programmet for Trekkspillets dag lørdag 13. juni på fisketorget i Fredrikstad ser foreløpig slik ut:

  • 12.00-12.20: Fredrikstad Trekkspillklubb med Marianne Husvik på allsanger
  • 12.25-12.35: "Trekkspirene"
  • 12.40-13.00: "Duo Jupiter":  Stian Aase og Lars Røyseng. (Konserten er støttet av Fond for Lyd og Bilde)
  • 13.00-13.30: Per Grimstads orkester med Marianne Husvik
  • 13.30-14.00: Halden Trekkspillklubb
Konferansier: Nils Kåre Nesvold