2009_Andreassen_Hansen.jpg
Fredrikstad Trekkspillklubb er godt fornøyd med at 84 personer løste billett til arrangementet "Trekkspill og Taube" tirsdag 20. oktober. Det var helt fullt i salen på Røde Kors-huset på Gressvik da arrangøren Fredrikstad Trekkspillklubb slo an tonen med "Calle Schewens vals" med sang av klubbens dirigent, Kjell Sterkerud.

Trekkspillklubben hadde denne gang lagt opp til en litt annerledes hyggeaften der publikum skulle bli bedre kjent med Evert Taube - hans liv og musikk. Programmet var variert. I tillegg til at trekkspillklubben spilte til konsert og allsang, framførte Ivar Andersen og Willy Lien noen av Evert Taubes mindre kjente komposisjoner. I pausen ble det vist video.

2009_Taube_godt_med_folk.jpg
Trygve Karlsen forsyner seg fra matbordet, mens praten går livlig rundt bordet i kaffepausen. (Foto: Anne-Mari Nøkleby)

2009_Andersen_Lien.jpgKjent og ukjent musikk

Trekkspillklubben underholdt den første halvtimen med kjente Evert Taube-melodier før Ivar Andersen og Willy Lien fortsatte (Bildet til høyre).

Andersen har for øvrig spilt på tre sommerkabareter på City Scene med Taube-programmet "Så länge skutan kan gå" i 1978. Og i 1962 sto han bak teksten til "Kom sol, kom regn" som gikk til topps i den norske finalen i Melodi Grand Prix med Laila Dalseth som vokalist.

De to framførte blant annet "Tatuerarevalsen", "Huldas Karin" og "Fritjof och Carmencita". I kaffepausen ble det vist en 40-minutters video på storskjerm av Evert Taube sjøl i aksjon.

 

Kaffe, loddsalg og video

Foruten kaffe og kaker var det loddsalg før Ivar Andersen og Willy Lien fortsatte med sang og musikk etter pausen.

Trekkspillklubben avsluttet med fire melodier. Blant sangene klubben framførte denne kvelden var "Vals i Furusund", "Brevet från Lillan",  "Tango i Nizza", "Invitation till Guatemala",  "Änglamark", "Flickan i Havanna", "Havsörnsvalsen", "Nocturne" og "Min älskling".

Arrangementet ble avsluttet med "Rosa på bal" som allsang til tonefølge av trekkspillklubben og Ivar Andersen som forsanger. Taubekvelden ble bundet sammen av klubbens leder, Nils Kåre Nesvold.

2009_Eriksen_Soerfjord.jpg
Kirsten Eriksen (t.v) og Berit Sørfjord jobber på kjøkkenet...
2009_Sterkerud_Johansen.jpg

... mens trekkspillklubbens dirigent, Kjell Sterkerud, slår av en prat med Tor-Arne Johansen.

(Alle foto: Anne-Mari Nøkleby)