2011_maritglad_245En "annerledes" tirsdagskveld i klubbens regi.

Tekst og foto: Anne-Mari Nøkleby

Høstsemesteret ble avsluttet med trekkspillkafè 13. desember 2011. 

Leder for arrangementet var Marit Bjelvin, og kvelden var lagt opp med et meget løst program, men med stort fokus på hygge og glede. Paul Bjerke var også invitert til å delta, og på programmet sto fellesspilling av bl.a. hans julemelodi "Jul i Østfold".

Publikum deltok også på allsang og det ble sågår underholdning av publikum med Evert Taube-viser og artige historier.

Kvelden startet med gehørspilling.  Marit viste med dette at selv notespillere faktisk kan klare å lære seg å spille etter gehør.  Etter noe øving spilte "Kjeller-gjengen" en irsk folkemelodi, hvor alle deltok på refrenget.  Et fint samarbeid har utviklet seg.

Noter til Paul Bjerkes "Jul i Østfold" var delt ut, og Paul startet med å vise hvordan han ønsker at låten skal spilles.  Han har et utrolig flott foredrag i alt han spiller, og ga de fremmøtte noen leksjoner i hvordan å behandle belgen, slik at man får frem de rette uttrykkene.  Melodien falt i smak hos alle, og den ble spilt mange ganger gjennom kvelden.

2011_servering_245Men, en tirsdagskveld i Fredrikstad Trekkspillklubbs regi må også inneholde kaffe og kaker.  For anledningen ble det servert julekake med smør og ost. 

2011_pauljanbjorn_245

 

 

 

 

 

 

Etter kaffepausen underholdt Paul Bjerke og Jan Forsberg med Evert Taube-viser, og etterhvert deltok også Bjørn Henriksen på lånt trekkspill.  Dette ble en kveld med mye god og impulsiv underholdning.

Gruppen Trekkfuglene ga også en smakebit fra repertoaret som de har benyttet ved spilling på Onsøyheimen.  Gruppen er i startfasen og skal fra nyttår doble antall øvelsestimer. 

Kvelden ble avsluttet med fellesspilling av "Jul i Østfold" og andre julemelodier.

2011_leder_545

Paul Bjerke på trekkspill og Jan Forsberg med sang...

2011_janpaul_545P

Trekkfuglene med melodi fra Bør Børson og "Så lenge skutan kan gå".

2011_fuglene_545