Fredrikstad Trekkspillklubb hadde påtatt seg å arrangere den årlige trekkspillfestivalen på Lisleby Samfunnshus lørdag 25.10 2014.

Festivalen har fokus på å skape en hyggelig ramme omkring utøvelsen av trekkspillmusikk i "østlandsområdet". Det var påmeldt 8 trekkspillklubber og trekkspillgrupper totalt.

 

2014 h.ork 245

Arrangementet startet med konsert kl 16.00, og først ute var Fredrikstad Trekkspillklubbs hovedorkester, under ledelse av Wenche Mortensen, med melodien "Det glade Ålesund".

 

2014 svingen 545

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deretter fulgte Svingen Toraderklubb, under ledelse av Britt Wahlen, som stilte med en besetning på 19 personer. De spilte 8 feiende flotte medlodier, før de overlot scenen til Drøbak Trekkspillklubb. Drøbak Trekkspillklubb, under ledelse av Tore Knoll, spilte bl.a. tangoen "La Cumparcita" og "Duggvåte Roser" (en foxtrot). Deretter entret Halden Trekkspillklubb scenen, under ledelse av Simen Korsvold, og fremførte 8 melodier, bl.a. "Holmenkollmarsjen" og "Tango i april". Flere av numrene som ble fremført, var komponert og arrangert av Kjell Finholt, Halden. Tobias og Willy Lien, akkompanert av Terje Iversen og Johan Mikkelsen, avsluttet konserten med bl.a. flere melodier av Arnt Haugen.Tobias avsluttet alene med "En liten Dialog og "Liebertango".

2014 drobak 245

                                                                                   

2014 halden 245

 

 

 

 

 

 2014 tobias 245

 Etter en liten pause startet Svingen Toraderklubb opp dansespillingen kl 19.00. Hver gruppe hadde fått 40 minutter til disposisjon for danseavdelingen på festivalen. Deretter fulgte Drøbak Trekkspillklubb og Halden Trekkspillklubb opp med "god gammel dansemusikk" som fikk de tilstedeværende fram på dansegulvet. Gruppen "Trekløveret" som bestod av 3 par (Ravneng, Iversen og Trollerud), fulgte deretter opp med fin toradermusikk. Kvelden ble så avsluttet med Aker Spelemannslag under ledelse av Tor A. Ødegaard, og til slutt Moss Trekkspillorkester, under ledelse av Jon Furuheim. Generelt var det høy intensitet og stort trykk i de musikalske innslagene hele tiden. Folk hygget seg til fantastisk fin og variert trekkspillmusikk gjenneom hele kvelden. Festivalen ble avsluttet kl 23.10.  

                                                                                                               

2014 aker 245

2014 moss 245

 

                                                                                          

 

 

 

 (Tekst og bilder: Edgar Jensen)