Fredrikstad Trekkspill klubb var av Fredrikstad Musikkråd invitert til å kaste glans over åpningsdagen på Tall Ships Races 11. juli 2019. (Introbilde Christian Radich ved ankomst)

Klubbens hovedorkester representerte klubben på hovedscenen ved Biblioteket med et sommerlig- og lokalt repertoar til stor glede for de mange fremmøtte.  Værgudene var også på sitt aller blideste denne flotte sommerdagen, og folk koset seg i solen med både sang og musikk.

I programmet inviterte Fredrikstad Musikkråd til å bli med på allsang - kjente og kjære sjømanns-viser.  Trekkspillklubben åpnet med "På brygga en sommerkveld", hvilket passet utmerket til stedet vi befant oss. Da konserten startet klokka 12.00 var det fortsatt mange store flotte seilskuter som ble tauet inn til brygga, og mangt og meget for folk å se på. Klubben fortsatte med "Snoa på campingen" skrevet og arrangert av Åge Karlsen - en melodi som alle setter stor pris på. "Sommer i Fredrikstad" med sang av Åge Karlsen, hvor også publikum deltok. "Snekka opp ælva" var neste kjente melodi hvor Åge Karlsen sang med god hjelp av publikum.  "Skomværvalsen" måtte nær sagt selvfølgelig også være med, og publikum deltok aktivt.  Vår lokale komponist Paul Bjerke ble representert med "Tango i natten" og klubben avsluttet med "Innbjudan til Bohuslän" med sang av Åge Karlsen.

Publikum koset seg stort i det flotte været og med den fine atmosfæren som er i byen, og orkesteret fikk mange positive tilbakemeldinger. En stor takk til klubbens musikalske leder for et godt utvalg melodier for anledningen.

Konserten fortsatte så med Cicignon Salongorkester, The 2 of us og koret Risiboys.

(Tekst: Anne-Marie Nøkleby. Foto: Edgar Jensen)