Våren 2020 har vært spesiell for hele verden og dermed også for oss i Fredrikstad Trekkspillklubb. Året startet fint med øvelser fram mot vårens første hyggeaften i slutten av februar. Kvelden ble en stor suksess både med hensyn til det musikalske og med masse publikum. Orkesteret spilte veldig bra både alene og sammen med Bjørnar Spydevold som solist. Sammen med Bjørnar ble det reprise på noen av låtene fra en tidligere hyggeaften der temaet var Erik Bye. Orkesteret hadde, i tillegg til noen enkeltstående nummer, også øvd inn et potpurri av kjente melodier fra Sommer i Tyrol. Det var absolutt noe som falt i smak hos publikum i en fullsatt sal. Kari Stokke og Bjørnar Spydevold  var gjesteartister og bidro med topp underholdning. Begge vet akkurat hva som skal til for å nå sitt publikum.

Men så endret verden seg totalt på grunn av pandemien, og klubben måtte slutte med øvelser og arrangementer. Siste øvelse var 3.mars. Vi skulle spille på Tulipanens dag arrangert av Fredrikstad Lions Club, men arrangementet ble avlyst. Vår hyggeaften 12.mai måtte også avlyses. I år hadde vi planlagt å arrangere Trekkspillets dag sammen med Fredrikstad Bilbransjeforening som skulle arrangere bilens dag i sentrum av Fredrikstad 13.juni. Imidlertid ble også dette arrangementet avlyst, men kommer kanskje til å bli avviklet i slutten av august eller begynnelsen av september. Kanskje blir det en forsinket Trekkspillets dag med god og fengende trekkspillmusikk da.

I slutten av april kom det nye regler fra myndighetene som gjorde det mulig å øve sammen igjen selv om det var noen begrensinger. Med smitteverntiltak som blant annet innbefattet god avstand mellom deltakerne, kunne man drive øving i orkestre, kor og korps. Orkesteret og Gladgjengen startet opp igjen med øvelsene fra 5.mai. Gruppa Trekkfuglene har bare hatt en øving i denne perioden. Ikke alle i orkesteret og Gladgjengen ønsket å starte øvelsene til å begynne med, og det har vi stor forståelse for. Selv om vi må ta hensyn i forhold til situasjonen, føler de som har deltatt, at de har fått mye ut av øvelsene.

Før klubben tok sommerferie, gjorde orkesteret en innspilling til programmet "God sommer Østfold med Kai Robert og gjester" i TV Øst. Det er Kai Robert Johansen som er programleder for programmet som blir sendt flere ganger fra mandag 29.juni og hver dag gjennom hele sommeren. Noen av dere kan nok finne kanalen på programtilbudet på TV hvis dere har Kanal Digital, Get eller Altibox, men hvis du ikke finner det der, kan du bare google Kai Robert sommerprogram så finner du programmene og kan se programmet på telefon eller PC.

Vi håper vel alle at vi snarest mulig skal komme tilbake til normale tilstander både her til lands og i  resten av verden, men hvor raskt det vil skje er det ingen som vet. Kanskje er vi så heldige at vi til høsten igjen kan se fram til en ny Hyggeaften med stappfullt hus. Det hadde vært fantastisk. Uansett ønsker vi alle våre medlemmer, vårt trofaste publikum og alle andre en riktig god sommer.

Paul-Arne Sørfjord