Trekkspill og Taube på Gressvik

2009_Ivar_Andersen_Willy_Lien.jpgTirsdag 20. oktober arrangerer Fredrikstad Trekkspillklubb hyggeaften på Røde Kors-huset på Gressvik med Evert Taube som tema.

Denne kvelden blir publikum bedre kjent med Evert Taube (1890-1976) og hans musikk.

Blant de som skal framføre Evert Taube-sanger er Ivar Andersen og Willy Lien (bildet).

- Det er vel få sanger som er så mye akkompagnert til trekkspilltoner som Evert Taubes komposisjoner. Derfor er det naturlig for trekkspillklubben å sette Taubes liv og musikk på dagsorden, sier leder i Fredrikstad Trekkspillklubb, Nils Kåre Nesvold.

En stor musiker og komponist

2009_Evert_Taube.jpg

Evert Taube sto bak hele 270 sanger. Menge av dem er kjente, men han laget også mange sanger som ikke er fullt så kjente.

Foruten trekkspillklubben deltar altså Ivar Andersen og Willy Lien. Andersen har blant annet spilt flere sommerkabareter på City Scene i Fredrikstad med Evert Taube-programmet ”Så länge skutan kan gå” i 1978.  Andersen er blant annet kjent for teksten til den norske vinnermelodien ”Kom sol, kom regn” i Melodi Grand Prix i 1962. Denne gang skal Ivar Andersen synge noen av Taubes mindre kjente sanger sammen med trekkspiller Willy Lien, blant annet kjent fra bandet Willys på 1980-tallet.

- Og det går ikke an å ha Taube-aften uten allsang og bevertning. I tillegg vil vi presentere bilder og autentiske videoopptak av Evert Taube, sier Nesvold.

Arrangementet på Røde Kors-huset tirsdag 20. oktober starter klokka 19.00