2009_johansen_sorfjord.jpg
Publikum fikk en musikalsk forsmak på jula da Fredrikstad Trekkspillklubb tirsdag 8. desember arrangerte førjulshyggeaften med grøt, sang og musikk på Røde Kors-huset på Gressvik.

Trekkspillklubbens medlemmer, her representert ved Karin Dahl Johansen (t.v) og Berit Sørfjord, var kledd i rødt med nisselue på toppen.

 


2009_jul_serverte_grot.jpgBortimot 60 personer møtte opp for å komme i julestemning. På programmet sto blant annet variert julemusikk arrangert for trekkspillklubben av dirigent Kjell Sterkerud, sanginnslag  i ulike varianter, opplesning og ikke minst allsang.

 Trekkspillklubben åpnet og avsluttet kveldens hyggeaften med blant annet et knippe av de kjente julesangene i tillegg til amerikansk-inspirert julemusikk og flere allsanger under ledelse av Marianne Nesvold.

Den nystartede gruppa "Con Zelo"  spilte også variert julemusikk (Bildet under). Alle medlemmene i gruppa er også medlemmer av trekkspillklubben og besetningen består av trekkspill, klarinett og komp. Gruppa ledes av Rolf Nilsen. "Con Zelo" betyr for øvrig "med iver", og navnet  kan fornorskes til  "de ivrige". Den nystartede gruppa har øvd flittig i hele høst og imponerte mange av tilhørerne.

2009_jul_con_zelo.jpg

I tillegg leste Marianne Nesvold fra Alf Prøysens samling "Unger er rare". Hun sang også "Det var en gang i Betlehem" sammen med sin mann Nils Kåre på elektronisk trekkspill.

I pausen ble det servert risengrynsgrøt. Arrangementet ble avsluttet med "Deilig er jorden" som allsang.

Her er noen bildeglimt fra klubbens førjulshyggeaften:


2009_jul_pause.jpg
Kasserer Paul Arne Sørford diskuterer med Roberto Saccardi.
I bakgrunnen Jan Borger Sørensen (t.v) og dirigent Kjell Sterkerud
2009_jul_kjokken.jpg
HEKTISK PÅ KJØKKENET: F.v. Jorid Halvorsen, Randi Nordtug,
Kari Lisbeth Hovland og Karin Dahl Johansen øser opp grøt.
2009_jul_gjester.jpg
FORNØYDE GJESTER: Paul-Arne Sørfjord (t.h) i samtale med
noen av gjestene.