2010_Eli_Tanja_Geir_Hjornevik_245 Tilbakemeldingene fra publikum var udelt positive etter at Eli Tanja og Geir Hjørnevik underholdt under Fredrikstad Trekkspillklubbs hyggeaften på Gressvik tirsdag 27. april. Duen tok publikum med på en musikalsk jordomseiling.

Kveldens hyggeaften ble avsluttet med dans til Fredrikstad Trekkspillklubb.

Duoen Eli Tanja og Geir Hjørnevik underholdt i to avdelinger. Første del var en musikalsk jordomseiling med hele verden som tema, mens andre avdeling var en musikalsk rundreise i Europa.

Publikum nynnet med  på en rekke kjente melodier fra hele verden, og etter trampeklapp, måtte de to måtte trå til med ekstranummer.

Trekkspillklubben avrundet kveldens hyggeaften med dansemusikk, og det tok tid før publikum våget seg utpå golvet. Det var første gang trekkspillklubben inviterte til dans på en hyggeaften.

I pausen ble det servert kaffe og kaker, og det ble solgt lodder. (Mer tekst under bildet)

2010_eli_tanja_geir_hjornevik_535

 

Kveldens hovedattraksjon

Duoen Eli Tanja og Geir Hjørnevik er  ingen hvem som helst på den musikalske stjernehimmelen.

Eli Tanja, som i dag bor på Kråkerøy, var popstjerne i Norge på 1970-tallet og spilte inn en rekke plater. Hun var også med i utallige tv-programmer i Norge og utlandet, hun var med i Melodi Grand Prix i 1972, og hun har turnert i hele Europa.

Videre har hun vært artist i Den Norske Amerika-linje og i Holland America Line, underholdningssjef i Jahre Line og cruisemanager i Color Line, for å nevne noe. I 1998 laget NRK et halvtimes dokumentarprogram om Eli Tanja under tittelen ”Havets dronning”.

Hun har også hatt flere oppdrag i spillefilmer og reklamefilmer både i Norge og andre land.

 

Profesjonell musiker

Geir Hjørnevik har jobbet som profesjonell musiker og sanger hele sitt liv med hele verden som arbeidsplass.

De siste 20 årene har han hatt fast base i Danmark. Sammen har han og Eli Tanja spilt inn ett album og hatt mange cruise- og jordomseilinger sammen. 

På 1950-tallet startet han et shadows-band,  og på 1960-tallet reiste han til Danmark som dansemusiker med sitt eget band, ”Oktava-kvartetten”. Etter noen år i Danmark ble han engasjert av den tyske ”Scala-kvartetten” som da spilte på hoteller rundt omkring i Norge.

2010_Eli_Tanja_Geir_Hjornevik_2De to musikerne møttes første gang i 1968 på Park Hotel i Sandefjord. Eli Tanja sang da i  den italienske kvintetten Armando Fellas orkester. Etter et par år ble også Geir Hjørnevik engasjert av Fella som bassist og sanger i orkesteret. De spilte over hele landet, blant annet på Hotel City i Fredrikstad i 1975. I flere år reiste de jorda rundt flere ganger som musikere på cruiseship. De opplevde en kjempesuksess og solgte mer enn 5000 LP-plater på kort tid til amerikanske passasjerer.

Senere arbeidet Geir Hjørnevik i 20 år som musiker i Danmark i den berømte Kiwi-kvartetten som turnerte i hele Europa.

Geir Hjørnevik pendler i dag mellom Fredrikstad og Danmark. Han har gjenopptatt samarbeidet med sin sangerkollega Eli Tanja, og de to er nå etterspurte underholdere av foreninger og bedrifter.