Årets siste hyggeaften 10. desember 2013.

Tekst:  Anne-Mari Nøkleby  Foto:  Jon Andersen og Anne-Mari Nøkleby

Hovedorkesteret under ledelse av Paul-Arne Sørfjord innledet kvelden og ble etterfulgt av klubbens gruppe Trekkfuglene ledet av Marit Bjelvin.  Det ble presentert et variert musikalsk program, ispedd allsang av kjente julesanger.  Og kveldens høydepunkt var Fredrikstad Barberboys som ga publikum en uforglemmelig opplevelse.

 Paul-Arne Sørfjord ledet det hele med stå hånd, og introduserte som vanlig hovedorkesterets fem melodier med utførlig informasjon om både melodier og opphavsmenn.  Orkesteret åpnet med "Vals i høy sjø" og fortsatte med "Anthem" - en melodi fra musikalen "Chess" til ære for vår nybakte verdensmester Magnus Carlsen.  Det ble så allsang av "Julekveldsvisa" som nå også er medtatt i siste utgave av kirkens salmebok.  Med melodien "Padam" av Édith Piaf ble innholdet på hyggeaften 8. april 2014 introdusert.  Klubben får da besøk av Alice Holmen Eriksen som vil synge Édith Piaf melodier.  Avdelingen ble avsluttet med en typisk trekkspillmelodi "Slokhatten".  Orkesteret viste et godt sammensatt utvalg fra sitt rikholdige repertoar.

Trekkfuglene under ledelse av Marit Bjelvin utviste stor spilleglede.  De spilte et variert program med både polka, snoa, vals og avsluttet med "Happy Swing".

Etter kaffepausen hvor det som alltid ble servert et flott kaffe- og kakebord fortsatte kveldens gjester - Fredrikstad Barberboys.  Paul-Arne Sørfjord introduserte gjestene med å gi litt bakgrunnsinnformasjon om sjangeren "barbershop".  Dette er en vokal musikksjanger som utviklet seg sterkt i USA på 1800-tallet, og synges av kjønnsbestemte grupper som synger a cappella og tradisjonelt er de fleste mannskor.  Sangene handler kanskje nettopp derfor mest om kjærlighet og kvinner.  Konserten med Fredrikstad Barberboys var en gave fra vårt aktive medlem Rolf Nilsen, og Paul-Arne Sørfjord takket på vegne av klubben for at vi fikk ta del i denne konserten.

Fredrikstad Barberboys presenterte seg som norges beste (og eneste) barbershop-gruppe, og ga publikum en fin musikalsk opplevelse med praktiske illustrasjoner om tekstenes innhold.  De startet med "Happy Days are here again" og avsluttet med "Goodnight sweethart", og derimellom var det mange fine melodier om kvinner og kjærlighet.

Helt til slutt ble kvelden avrundet med "Deilig er jorden", og publikum fikk da med seg den riktige julestemningen.

Det var omlag 75 personer som hadde valgt trekkspillklubben denne kvelden til fordel for juleforberedelser og håndballkamp.