2013 conzelookt13 245Publikum ble invitert på en smakfull musikalsk cocktail.

Tekst og foto:  Anne-Mari Nøkleby

Det ble en hyggelig kveld for de omlag 90 tilstedeværende.  Klubbens hovedorkester åpnet og ble så etterfulgt av gruppen Con Zelo, og ikke minst bidro gruppen Hobbykvartetten til en flott musikalsk aften.

Publikum koset seg også med allsang, kaffe og kaker.

2013 paularne 245Klubbens orkester startet med marsjen "Den norske løve" og avsluttet med en snoa - "Slungan".  De syv melodiene som ble spilt forøvrig var en blanding av mange sjangere, og viste at klubben har et bredt spekter på sitt repertoar. 

Paul-Arne Sørfjord ledet det hele med imponerende stø hånd, og presenterte alle melodier med god bakgrunnsinformasjon til stor glede for både musikere og publikum. 

Paul-Arne Sørfjord viste sitt store engasjement og arbeidskapasitet, for i tillegg til å være kveldens konferansier er han også klubbens leder, musikalsk leder for hovedorkesteret og spiller også selv i både hovedorkesteret og i gruppen Con Zelo.

Gruppen Con Zelo overtok scenen etter hovedorkesteret.  Con Zelo er en av klubbens mindre grupper og har eksistert i mer enn fem år.  Gruppen ledes av Rolf Nilsen på 83 år, og han spiller også klarinett og fiolin i gruppen.  

2013 hyggeaften 245Con Zelo åpnet med Sørensens Reinlender og fortsatte med både ragtime, en bosnisk tradisjonell melodi, en schottis og flere andre kjente melodier.  Alle melodier ble også behørig presentert av Paul-Arne Sørfjord.  Avslutningsvis brakte de tankene også over på julen som ikke er så alt for langt unna. 

Con Zelo fikk også med seg publikum på allsang av De nære ting og Marina.  Gruppen avsluttet med den kjente marsjen "Alte kameraten".  

2013 hobbykvartetten 245Etter kaffepausen fortsatte Hobbykvartetten som består av Eivind Kristiansen på gitar/sang, Jan Spydevold trekkspill, Eivind Holm bass og Øyvind Svendsen trommer.

Alle er kjente navn fra Fredrikstad-distriktet.  Eivind Kristiansen har bl.a. spilt sammen med Edgar Eklund, Paul Bjerke og andre, samt har bakgrunn fra kor. 

Jan Spydevold er kjent som en god fotballspiller, men er ikke mindre god på trekkspill.  Han begynte å spille trekkspill som 5-åring og har tidligere spilt blant annet i duoen Jan og Jan.

Eivind Holm har også lang fartstid.  Han har bl.a. spilt i Hoffs orkester.  I tillegg til bass, spiller Eivind også tuba.

Øyvind Svendsen begynte i Cliftons på 60-tallet, hvilket kanskje var Fredrikstads mest kjente orkester.  Senere har han i mange år spilt i "Åges" før han tok en pause på mange år.  Nå spiller Øyvind i dansebandet Unex, Hobbykvartett og i to av Trekkspillklubbens grupper - gehørgruppa og gruppa Trekkfuglene.

2013 dans13 245Hobbykvartetten spilte også meget variert musikk og utviste stor spilleglede.  De startet med melodien "Dagen er din" og fortsatte med fengende melodier som også fikk publikum på dansegulvet. 

Kvelden ble avsluttet med "Månskinnspromenad" og "Sjømannsminner".